14/10/07

Un compromís planetari

Aquest dimarts el Parlament de Catalunya oficialitzarà un acte institucional de commemoració del centenari de l’escoltisme.

El mètode escolta contribueix a la formació de persones més lliures, felices i compromeses amb la gent i el seu país. Aquest compromís ajuda a la transformació del seu entorn social a través de l’acció educativa. L’escoltisme és una escola de convivència, on infants i joves aprenen a compartir des de l’activitat quotidiana. Els valors del compromís, el treball en equip i la participació en el pro d’un projecte comú han portat el moviment escolta a ser present en més de 200 països a tot el món.

A Catalunya hi ha més de 200 agrupaments escoltes, que cada cap de setmana posen el seu granet de sorra per la consecució d’un món una mica més just i democràtic. Les activitats comunes dels agrupaments es basen en l’educació en la natura i en la participació. Aquesta generació de capital social juga un paper imprescindible en la consecució d’una societat civil més forta i organitzada. L’escoltisme a més, gràcies a la seva dimensió internacional, sempre ha estat un moviment d’unió i motor de pau entre els pobles.

Des d’una acció totalment altruïsta els i les caps escoltes ofereixen als infants i joves un complement educatiu al rebut a través de l’educació formal a les aules. És de justícia reconèixer la seva tasca educativa i social des del compromís, a vegades no prou valorada, i el seu gran esforç i responsabilitat.

A tots vosaltres, Feliç centenari!

1 comentari:

EstheR ha dit...

Així m'agrada!
Ens veurem algun dia???
Una abraçada!!